neděle 21. července 2019

LPŠ: 2. hodina


A je to tu, druhá hodina!
Během minulého týdne jsme plnili první zadání od svých profesorů. Gratuluji všem, kteří obdrželi maximální počet bodů! Přesuneme si k další hodině Letní Pokémon školy. Upřímně doufám, že se vám povede stejně dobře, jako při první hodině. Pilně studujte! Ve znalostech je totiž síla!

A zadání dnešní hodiny...

Poznání okolí zdaleka nestačí k tomu, abyste byli úspěšní na své cestě. Můžete se naučit útoky svého pokémona, jak se starat o vajíčka či jak si pokémon žije v přirozeném prostředí, ovšem je tu jeden velmi důležitý faktor. Je to úplný základ všech základů - váš pokémon.
Bez poznání vašeho pokémona se nikam dále neposunete. Každý pokémon je unikátní a má svou vlastní povahu, individuální sílu a vlastní cíle. Na pokémona nelze pohlížet jako na objekt, je třeba ho brát jako něco žijícího, tvora, kterého musíte pochopit, stejně jako vašeho kamaráda či dalšího cizího člověka. Váš pokémon nezačne automaticky plnit vaše příkazy ani není žádný nástroj, díky kterému dostáváte poháry, odznaky a stuhy.
Samozřejmě, ne všichni pokémoni jsou takoví, jak si je přejete. Na světě je spoustu pokémonů a ještě více unikátních povah. Druhým zadáním tedy bude poznat pokémona.
Svého pokémona znáte samozřejmě moc dobře, ovšem... jak jste na tom, když je na řadě poznání jiného? Nebude to tedy váš pokémon, ale cizí. Úkolem je vyměnit si pokémona s jiným studentem, který se účastní školy a poznat jej! Výletem, tréninkem či jakoukoliv aktivitou. V této lekci si jednoduše rozšíříte obzory o jednoho dalšího pokémona.

Ballfull.png PROFESSOR CLASS
Budoucí profesoři se zaměří na pokémonovu vlastnost a jeho přirozené ability. Je třeba poznat pokémona po stránce charakteristiky, názorů a vlastností. Ne každý pokémon se rodí přirozeně klidný a ne každý pokémon se rodí přirozeně energický nebo agresivní. Soužití mezi člověkem a pokémonem je nesmírně důležité a láska pokémona k člověku a naopak je to, co tyto dva světy dává dohromady.

Ballfull.png DOCTOR CLASS
Nový pokémon, nové individuální potřeby. Pokémoni se léčí různými způsoby a například jedové pokémony je třeba ošetřovat jinak, než travní. S touto individuální potřebou je spojena i chuť - každý pokémon preferuje jiné jídlo. Není vždy tak jednoduché se zeptat, co pokémon potřebuje - pomalé studium je potřeba k tomu, abyste pokémona pochopili a dali mu to nejlepší, přestože on sám není, co chce.

Ballfull.png TRAINER & CONTEST CLASS
V poslední řadě tu jsou pokémoní útoky. Každý pokémon se rodí s jiným typem a jinou schopností se některé útoky naučit. Každý pokémon se dokáže naučit jiné útoky a taktéž má jinou schopnost se je naučit. Někteří pokémoni se učí velmi rychle a mají výrazné bojové schopnosti, ovšem valná většina pokémonů se učí útoky středně pomalu. Jsou tu i jedinci, kteří neradi trénují nebo neradi ukazují svou bojovnost.


  • Můžete si vyměnit pokémona i se studentem, který má jinou třídu než vy. V případě lichého počtu hráčů je možné vyměnit si pokémona s někým, kdo již pokémona vyměnil. Záleží na domluvě.
  • Cizího pokémona si lze ponechat na kolik dní se domluví, maximálně však 7 dní (po dobu trvání lekce).
  • Tento děj probíhá celý týden, tudíž s pokémonem jednáte jako s vlastním. Všechny tréninky a bonusy získané s pokémonem se pokémonovi počítají.
  • Maximálně lze získat 7 bodů.
  • Pokémona je třeba vyměnit ve Výměnném středisku, jak při začátku, tak na konci.
  • Své příspěvky lze posílat na jakékoliv místo do finálního data, což je 21.7.
  • Předtím, než začnete plnit lekce, pokud jste se ještě nepřihlásili, je třeba napsat do hlavního článku o výběru třídy.

Hodně štěstí při plnění vašich lekcí. Pro případné dotazy a domluvy využijte chatovou místnost nebo komentáře pod tímto článkem.

AKTUÁLNÍ VÝMĚNY

Ino's Decidueye Image result for exchange icon png Mitsuri's Charmander
Hotaru's Ponyta Image result for exchange icon png Slaanesh's Miccino
Lynnon's Samurott Image result for exchange icon png Rory's Incineroar
Tania's Chingling Image result for exchange icon png Slaanesh's Misdreavus
River Hope's Serperior Image result for exchange icon png Leila's Snivy
Winston's Squirtle Image result for exchange icon png Janet's Poochyena
Azria's Persian Image result for exchange icon png Nezumi's Shinx

EDIT: Finální datum prodlouženo na 28.7. z technických důvodů

8 komentářů:

  1. Lynn, chceš ešte s Lilith niečo robiť, alebo už sa pôjdete len rozlúčiť a vymeniť späť? Mne osobne to je jedno, k tejto lekcii Lilith asi nevyužijem a nemám čas rozpisovať si s ňou výlet - ak ale chceš využívať Samurotta, môžeme ich vymeniť už teraz, ja mám rozlúčenie už skoro hotové :D

    OdpovědětVymazat
  2. //Když je Azria teď neaktivní, jak jde Pokémon vyměnit? Potřebovala bych Shinxe zpátky ^^"

    Po krátké procházce okolo školy se Nezumi a Persian zastavili v jedné prázdné studovně. Nezumi si předtím ještě zjistila, že tu nikdo nebude, aby se případně nemuseli přemisťovat. "Pořád si nechceš nabídnout žádné jídlo?" zeptala se Nezumi Persiana, ale ten jen vrtěl hlavou. Kdyby měl doopravdy hlad, tak by si určitě něco dal, proto se tím Nezumi moc netrápila.
    Místo toho opět na lavici vytáhla svůj bloček. Posunula blíže židli, aby na ní mohl Persian vyskočit a usadit se. "Podívej se," pronesla a ukázala mu svoje poznámky o něm. Chtěla, aby si je přečetl. Ani nevěděla proč, ale přišlo jí to užitečné. Persian se na ně díval, sem tam mávnul ocasem nebo střihnul uchem, ale nakonec nic neřekl. Nezumi se jen uculila, vzala tužku a začala si opět zapisovat. Psala o jeho chování přes celou dobu, kterou spolu strávili. Přitom zapřemýšlela, že by poznámky mohla dát Azrie. "Jestli ji potkám, udělám to," zamumlala a přitom se do její mysli dostal Shinx. Doufala, že nic neprovedl, a že je v bezpečí. Vyvinula si k tomu maličkému tvorovi větší vztah, než čekala.
    Tentokrát začala zapisovat něco o Persianově útočné stránce. Trénink odmítl, takže do naučení nového útoku se rozhodně neměl. Vypadalo to tedy, že preferuje pohodlí před zápasením. Z toho se Nezumi naučila jediné, ne každý Pokémon chce trénovat nebo dokonce zápasit. Rozhodně to bude v budoucnosti respektovat a o každém ze svých Pokémonů si zjistí, jestli chtějí zápasit, nebo jestli chtějí jen s Nezumi trávit čas. Přeci jen, Pokémonů mohla mít víc a na ligu nebude potřebovat všech 36 - z nich jistě šestičlenný tým těch, co bojovat chtějí, složí. Možná, že Meowth mezi nimi nebude,k dyž z tohoto Persiana zpozorovala nechuť k bojování a tréninkům. Ale čas teprve ukáže.
    "Dobře," konečně dopsala svoje poslední poznatky a zaklapla deníček. Persian seděl na židli a upravoval se tím, že si lízal přední tlapku. Když zjistil, že Nezumi skončila, otočil na ní svůj pohled. Nevěděl, co bude dál. "Už jen jedna poslední věc, co po tobě chci," řekla a Persian u toho zpozorněl. "Půjdeme opět ven, na tréninkové pole. Chci, abys mi ještě jednou ukázal své útoky, abych je mohla pozorovat více zblízka a zjistila tak, jak je provádíš. Je to problém?" zeptala se pak nakonec, aby ho do ničeho nenutila. Persian jen souhlasil, nevadilo mu to.
    Přesunuli se tedy ze studovny na tréninkové pole. Bylo už vcelku prázdné. Persian se opět postavil ke stejné zdi, jako minule, nejspíše mu totiž vyhovovala. "Začni, kdy budeš chtít," pronesla Nezumi, do ničeho ho netlačila. Persian se podíval na ní, pak zpátky na zeď. Persian zvedl hlavu a nakráčel ke stěně. Své kroky si volil bezpečně. Jemný vítr, který vál, mu vůbec nepřekážel, ani nemrknul okem. Jeho drápy se na chvíli zvětšily, Nezumi ale tentokrát sledovala jeho pohled. Vypadal mnohem soustředěněji, než při normálních aktivitách. Napřáhl tlapu, v tu chvíli sjela Nezumi pohledem dolů, aby viděla, jak s ní přejede po zdi. Přesně to se stalo a opět na místě, kde Persian použil scratch, zůstaly rýhy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Krásná práce, děkuju," řekla Nezumi po prvním útoku. Persian jen přikývl a odebral se opět o pár kroků vpřed, aby se mu nic při použití druhého útoku, který je na dálku, nestalo. "Vybírá si své kroky velmi inteligentně," všimla si Nezumi a zapsala si do hlavy to, že nesmí zapomenout přidat tuto poznámku později do bloku. Persian poté opět udělal stejný sousteředěný výraz a vystřelil Switf přesně na místo, na které se koukal. Toho si Nezumi při první ukázce obou útoků nevšimla. Místo pohledu je místo, kam Pokémon svůj útok bude trefovat. "Nad tím jsem nikdy nepřemýšlela," zamumlala Nezumi.
      Ten objev ji nadchnul. Naposledy vytáhla svůj bloček a všechno si do něj zapsala. "Díky tomu budu teď vědět, kam protivníkův útok míří podle toho, kam se dívá. Opravdu jsi mi pomohl, Persiane, děkuju ti za tvojí spolupráci," uculila se Nezumi. Persian zavrněl a šel o kousek blíž, stále si ale držel určitý osobní prostor a trenérka mu to rozhodně neměla za zlé. "Nemáš zač," odpověděl jí hrdě.
      Nezumi se postavila, ale svůj pohled z Persiana nespustila. "Kvůli tobě teď vím o Pokémonech mnohem víc. Nejen o jejich chování, ale především o útocích, o tom, že každý Pokémon má k zápasení jiný postoj, o míření, soustředění u útoků a spousta dalšího. Pomůže mi to s tím stát se šampionkou," pousmála se. Byla s tím víc než spokojená. Nezjistila jen hodně věcí o druu Persiana, ale o celkovém zápasení. "Už se stmívá. Je na čase, abych tě vrátila ke tvé trenérce. Čas s tebou jsem si opravdu užila. Doufám, že na mě jen tak nezapomeneš, a třeba se jednou uvidíme v Pokémoní lize, kdy budeme stát jeden proti druhému. Vychovám mojí Meowth tak, aby z ní byla stejně inteligentní Persianka, jako jsi ty, a třeba vás jednou seznámím," usmála se nakonec. "Tak se měj, Persiane, a snaž se pro svojí trenérku i sám pro sebe." Tím skončila svůj pobyt s tímto Pokémonem.

      Vymazat
    2. Persian si pobyt u tebe užil, lehce jsi mu obnovila vzpomínky, alespoň na jeho bývalé bydliště.
      Získala jsi 2 body, nyní máš 7/7.

      //V případě, že budete obě neaktivní, je možné změnu provést automaticky. Pokud je tak třeba během týdne za průchodu mise, je třeba admin. Pokémoni se pak automaticky mění po uplynutí lekce, čili po konci tohoto týdne bude tvůj Shinx zpět.

      Vymazat
  3. Rozlúčenie T-T (cuz si nie som istá, či sa k ďalšiemu písaniu ešte dnes dostanem... T-T)

    "Baf!" skočila som na Samurotta zo zadu, kým on mal ňufáčik strčený v zmesi granúl a berry. Na svoje improvizované jedlo som bola hrdá a Shiro vyzeral, že u chutilo, takže som sa donutmi spokojne začala kŕmiť aj ja. Ani mi nedošlo, ako veľmi som bola hladná, takže som zlupla rovno 4 donuty - až spätne mi došlo, že doobedie sme strávili vo vode a na pláži, a zo slnka sme boli tak vyšťavení, že sme na jedlo ani nemysleli. To bola asi moja chyba, mala som na to myslieť viac, ale čo sa stalo, stalo sa. Nemalo zmysel plakať nad nezjedeným donutom.
    Shiro len odfúkol, ale ináč môjmu usadeniu sa na jeho chrbte pozornosť nevenoval. "Už sa bude blížiť koniec lekcie, povedala by som. Ľudia sa začínajú zhromažďovať pri škole a vracať si pokémonov, asi by sme mali aj my nájsť Lynnona a Lilith, nie?" spýtala som sa, mierne zamyslene. Samurott zdvihol hlavu. "Mali... to už dnešok skončil?" Mierne smutne som prikývla. „Obávam sa, že hej. Ale bol to super deň, nie? Si vážne úžasný pokémon, vieš o tom?“ poškrabkala som ho po čele. „A určite vám budeme s Lilith fandiť na všetkých súťažiach, hm? A vy nám môžete fandiť pri... ehm, no, ak vymyslia súťaž pre chovateľov, tak tak!“ zasmiala som sa. Shiro prikývol. „Veľmi rada som ťa spoznala bližšie, Shiro, ale určite sa ešte uvidíme. Veď už len Lilith a vás Litten... Lu sa to volal? Majú k sebe cekom blízko, vyzerá to tak, nie? A Lilith tiež potrebuje spoločnosť iných svojho druhu – Lu je prvý, ktorého sme odkedy sme spolu videli...“ Shiro sa lišiacky usmial. „Nezaplávame si ešte poslednýkrát?“ navrhol a ja som pozrela na hodinky. „No, ak by sme potom bežali, tak stíhame... preteky do vody!“ Samurott sa rozbehol do vody, no ja som mala iné plány. Potichu som sa pripravila a keď už bol vo vode, nahodila som si prút. „Shiro, postreh!“ hodila som k nemu udicu s mňamkou a Shiro ju automaticky chytil do úst a požul. „Yay! Chytila som si pokémona, bez pomoci iných pokémonov! Som úžasná, vzdaj sa, Samurott!“ Shiro zahral nádherného omráčeného pokémona, yay. S dvomi donutmi v ruke som udicu rolovala a mierila som k nemu. „Prinášam všetliek, ktorý ťa vyzdraví, ó porazený pokémon!“ strčila som mu donut k nosu a Shiro ho stále so zavretými očami zlupol. Ja som sa zahryzla do toho svojho. „No... zlepšila som sa v tom rybárčení, hmm? ŽE?“
    Shiro sa po chvíli ležania postavil a oklepal so seba všetku vodu. Tým kompletne premočil mňa, ale čo už? Zdvihla som sa aj ja. „Takže... posledné preteky. DO školy. Ale poriadne, nešetri ma! Ani ja ťa nebudem! He- Rory! Mala si počkať na odštarovanie! To nie je fér!“
    //Shiro – normálne granule, 2x Leppa Berry, 1x čokoládový donut
    Rory – 1x čoko donut

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upps, Rory mala vlastne 5x donut ^^

      Vymazat
    2. Samurott si čas u tebe užil. Jelikož jeho koordinátor neumí plavat, mohl s tebou dělat aktivity, které by normálně dělat nemohl.
      Samurott - 4% sehranosti (1% granule, 1% donut), 6% štěstí (2x Leppa), 5% lásky (Rory's)

      Nyní máš 7/7 bodů.

      Vymazat