neděle 21. července 2019

LPŠ: 1. hodina


Vítám vás, studenti, na první hodině Letní Pokémon školy!
Děkujeme, že jste se rozhodli věnovat svůj čas studiu a učení. Doufáme, že se naučíte spoustu nového. Všichni jste si vybrali svou třídu dle svých vlastních zájmů a to je jedině dobře - jak jednou nejmenovaný trenér řekl, že důležité pěstovat to, co nás zajímá a v čem chceme jednou vynikat.

Abychom přešli k zadání dnešní hodiny...

Jedním ze základů, jak přežít nehostinný život v divočině a být schopen trénovat se svými pokémony, je samozřejmě schopnost se zorientovat. Pro všechny druhy zájmů, je nesmírně důležité poznat svůj terén, jeho výhody a nevýhody.
Zadání dnešní lekce tedy zní: poznat okolí a prozkoumat jej.
Pokémon škola se nachází na ostrově Melemele. Alola se skládá z pěti ostrovů, jednoho hlavního a poté Aether Paradise - výzkumné stanice na mimozemské pokémony, kterým říkáme Ultra Beasts. Náš ostrov se nachází na severozápadě od ostatních ostrovů.
Každý ostrov Aloly má svého strážce. Ochránce ostrova Melemele je elektrický pokémon Tapu Koko. Pro bližší popis vašeho momentálního místa využijte článek Další lokace, který je zdrojem detailního popisu lokace školy a jeho okolí.
Samozřejmě každá třída bude mít prozkoumávání za jiným cílem, nemějte obavy, nejedná se o jednotvárné zadání!

Ballfull.png PROFESSOR CLASS
Studenti profesora Kukui budou prozkoumávat okolí a zaměřovat se především na pokémony. Alola má velmi unikátní pokémony a to nejen proto, že se liší regionální diverzitou. Třída se zaměří na odborné pozorování pokémonů v jejich přirozeném prostředí s cílem dozvědět se co nejvíce o tom, jak žijí, jak shání potravu a podobné přírodní úkazy.
Důležité je i samozřejmě zaměřit na prostředí samotné. Alola je jedním z nejteplejších regionů a tak se zde nachází rozdílná vegetace od ostatních regionů. Pokud máte pokémona ze svého regionu, je možné jej s alolským porovnat.
Je možné se zaměřit na jednoho konkrétního pokémona, na jeden druh či na různé množství rozdílných pokémonů.

Ballfull.png DOCTOR CLASS
Studenti profesorky Burnet se pokusí zaměřit se na pokémony, ale hlavně na vegetaci a prostředí v Alole. Díky neustálému slunečnému počasí zde roste velké množství léčivých bylin a bobulí. Je důležité si povšimnout, jak tyto zdroje pokémoni přirozeně využívají a jak jim usnadňují každodenní život.
Různí pokémoni mají různá chování a různé zvyky. Je potřeba pochopit, že každý pokémon má své osobní potřeby, na které je třeba individuálně hledět. Pokémoni se o sebe nějak v divočině starají a pokud člověk dokáže adaptovat tuto péči i do chovu v zajetí, je možné vytvořit pokémonům ideální prostředí pro život. Bonusově si lze povšimnout, jak se pokémoni starají o svá mláďata a vajíčka v přírodě.
Studenti mohou pozorovat jeden druh či vícero rozdílných pokémonů. Je možné bobule na místě zkusit na svém pokémonovi či je nasbírat pro pozdější studium.

Ballfull.png TRAINER & CONTEST CLASS
Studenti kahuny Olivie se zaměří na sledování útočného chování pokémonů v divočině. Pokémoni využívají svých útoků i z nebojových účelů. Je důležité si povšimnout, jak se pokémoni v divočině tyto útoky učí. Díky tomu je možné naplno pochopit učení útoků. Pokud člověk dokáže i tyto techniky aplikovat na pokémona pro své potřeby, usnadní to cestu trenérům za jejich cílem.
Samozřejmě, někteří pokémoni zápasí pro radost či z teritoriálních důvodů. Příroda nadělila pokémonům velké schopnosti, které se u každého pokémona liší. Studenti se pokusí pochopit generování síly a přirozené trénování pokémonů. Někteří pokémoni dokonce své útoky dědí z generaci na generaci. Některé útoky jsou ovlivněny počasím, například vodní útoky jsou posíleny za deště a ohnivé za slunečného počasí.
Je možné sledovat jednoho či vícero pokémonů. Je zakázáno vyvolávat boje za účelem zjištění útoků a útočné síly.


  • Je možné si vymyslet pokémony. Řiďte se ale především reálných faktů, využívejte pokédex.
  • Reagujte na zadání, na příspěvek vašeho mentora či na hráče před vámi. Jako třídy vyrážíte do stejného terénu, tudíž šance, že někoho uvidíte, je zcela jistá. Také vám to usnadní spoustu dalšího v budoucích lekcích.
  • Dějově se tento děj odehrává po dobu rána do večera jednoho jediného dne.
  • Maximálně lze získat 7 bodů. Svůj příspěvek neukončujte předčasně - je možné, že vás profesor opraví či dodá, co jste ještě neudělali. Váš mentor je s vámi po celou dobu konání zadání. Samozřejmě je důležité si i rozvrhnout dějovou linku - pokud sepíšete již konec, nelze logicky pokračovat. Díky tomu lze reagovat na to, kdo co zareagoval na vás. Musí se jednat o slohové práce.
  • Své příspěvky lze posílat pod tento článek do finálního data, což je 14.7.
  • Předtím, než začnete plnit lekce, pokud jste se ještě nepřihlásili, je třeba napsat do hlavního článku o výběru třídy.

Hodně štěstí při plnění vašich lekcí. Pro případné dotazy využijte chatovou místnost. Dotazy vložené pod tento článek se po odpovězení vymažou pro přehlednost plnění zadání.

Žádné komentáře:

Okomentovat