pondělí 5. srpna 2019

LPŠ: 5. lekce



Studium se stává konečně prospěšné!
Čtvrtá lekce nebyla vůbec jednoduchá a tak děkujeme za vaši aktivitu, ať už jste stihli získat jakýkoliv počet bodů. Pátá lekce je však jasná a stručná - v tomto oboru máte zcela jistě zkušenosti všichni, málo či hodně, dlouhé či krátké, dobré či špatné.

A zadání dnešní hodiny...

Již máme za sebou poznání pokémonů druhově i individuálně, terénu, poznání moře, jak pokémony v případě zranění ošetřit, jak naplnit jejich největší touhy a jak je správně nakrmit tím nejsložitějším jídlem!
Co nám ovšem schází. Útoky! V této lekci si všichni dobrovolně či nedobrovolně potrénujeme. Trénink je nejen způsob, jak pomoci pokémonovi zesílit. Je to i skvělá aktivita, jak se s pokémonem sblížit. Většina pokémonů má stejné cíle jako lidi, chtějí být nejlepší či jiní preferují krásné útoky. Trénink je univerzální aktivita, při které si lze jak hrát, tak i trénovat, zápasit, cokoliv.
Je třeba nezapomínat, že trénink není jen a pouze o útocích. Je správné útoky procvičovat, nové učit, ale trénink je například i zábavná aktivní činnost. Také ne všichni pokémoni vydrží dlouhé a náročné tréninky - je třeba hledět na jejich individuální energii a výdrž.

Ballfull.png PROFESSOR CLASS
Studenti profesora Kukui si potrénují se svými pokémony jejich fyzické schopnosti. Každý pokémon se rodí s nějakou přirozenou silou, která je různá - někdo je jednoduše přirozeně rychlý, jiný sice není nejobratnější, za to vydrží spoustu útoků.
Existují útoky, které posilují fyzické atributy pokémona. A nejen to! Pokémoni se dokážou naučit i útoky, které naopak dočasně sníží fyzické zdatnosti oponenta či dokonce jeho smysly. Těmi jsou například útoky, které snižují nepřítelovu viditelnost či přesnost.
Tyto útoky jsou v setu označeny jako útoky statusové útoky (Status), v případě, že se rozhodnete svého pokémona nějaký tento útok naučit.

Ballfull.png DOCTOR CLASS
Profesorka Burnet se se svými studenty zaměří na útoky, které léčí pokémona. Pokémoni jsou bytosti velmi zvláštní a co vás nezabije, to vás posílí. Řada pokémonů se dokáže naučit útok, který zraněním oponenta vyléčí sobě nějaké procento energie.
Někteří dokonce umí i útoky, které vyměňují celou energii, samozřejmě cenou svého vlastního zdraví. I tyto útoky se počítají za léčení. Je logické, že pokud jste tímto útokem zasaženi, energie z vás naopak uniká. Pokusíte se tedy pochopit, jak funguje tato výměna energie skrze útoky.
Tyto útoky nejsou specificky označené kategorií, ale nazývají se Healing moves, v případě, že byste chtěli svého pokémona nějaký tento útok naučit.

Ballfull.png TRAINER & CONTEST CLASS
V poslední řadě zde máme třídu kahuny Olivie. Ta se samozřejmě nezaměří pouze na princip tréninku jako takový, ale hlavně na pochopení generování energie. Tato třída potřebuje pochopit kouzlo tréninků více než předchozí dvě, na své cestě se s tréninky budou muset nevyhnutelně potkat, pokud se chtějí pohnout kupředu.
Každý pokémon má své jádro, který označuje jeho typ. Je proto normální, že dokáže generovat energii odpovídající svému typu, ovšem z nějakého mysteriózního důvodu se dokážou naučit i útoky, které nejsou jejich typ.
Do těchto útoků spadají všechny útoky.


  • Lekce budou probíhat formou tréninků, lze je psát do jakékoliv lokace - okomentované vašimi mentory budou však jen v lokaci Tréninkové pole (včetně toho v lokaci Další lokace) a Tréninková hala.
  • Hledí se na kvalitu tréninků, nikoliv na jejich počet. Kolik tedy napíšete tréninků není klíčový faktor, jak narabovat body.
  • Není třeba se striktně držet vašeho třídního zadání, ale mělo by to být alespoň v tom duchu. To znamená, že není třeba pokémona útok té kategorie učit, ale měli byste při tréninku alespoň být zaměřeni na prozkoumávání daného tématu.
  • Tento děj probíhá příběhově během jednoho celého týdne.
  • Maximálně lze získat 7 bodů.
  • Své příspěvky lze posílat na jakékoliv místo do finálního data, což je 11.8.
  • Předtím, než začnete plnit lekce, pokud jste se ještě nepřihlásili, je třeba napsat do hlavního článku o výběru třídy.

Hodně štěstí při psaní vašich tréninků. Nechť vás inspirace neopouští. Pro případné dotazy a domluvy využijte chatovou místnost nebo komentáře pod tímto článkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat