neděle 3. listopadu 2019

Hisao's Chespin

Image result for chespin bulbapedia
Chespin
Pohlaví: Samec
Typ: Grass
Level: 5
Růst: Středně pomalu
Získání: Starter
Sehranost s trenérem: 0% / Zkušenosti v zápasech: 0%
Štěstí: 0% / Láska k trenérovi: 0%
Povaha:
Chespin je pokémon vázaný ctí. Věří, že nejlepší defenzivou je... zůstat v defenzivě. Nejde mu o sílu, ale o výdrž. Chce se stát štítem, na kterého by se mohli lidé i pokémoni okolo něj spolehnout. Do všeho je velmi hrr a neví, kdy má přestat. Je však přátelský a laskavý pokémon, který si neumí dělat nepřátele.
Má rád bobule a sendviče.
Útoky:
- Tackle
Další vývin:

16 komentářů:

  1. Krátko si prezriem Pokéball, ktorý som dostal od profesora a potom z neho švihom ruky vyvolám Pokémona. Môj nový Chespin, prvý Pokémon, ktorého som na svojej ceste spoznal. "Ahoj," pozdravím sa mu s úsmevom. "Som Hisao, tvoj nový tréner. To znamená, že spolu budeme cestovať a zažijeme plno dobrodružstiev. Dúfam, že z nás budú priatelia." Naďalej sledujem malého Pokémona a čakám na jeho odpoveď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chespin na tebe chvíli hleděl a pak se usmál. "Jsem Chespin!" prohlásil zvesela. "Je to jméno pro druh pokémona. Řekl bych, že je mi ctí, pokud to nebude znít trapně," zasmál se pokémon. Podal ti ruku, samozřejmě na potřásání. "Jsem rád, že sis mě vybral!"

      Vymazat
  2. Chespin sa pozdraví a ja kývnem. Znie priateľsky, čo ma poteší. Je fajn začínať s Pokémonom nekonfliktnej povahy, aspoň tak sa mi Chespin zatiaľ javil. "I mne je cťou," usmejem sa. "Záleží ti na cti?" Počkám na Pokémonovu odpoveď, potom mu jemne zovriem malú labku do dlane a potrasiem ňou. "Tešíš sa už, až začneme našu cestu?" položím Chespinovi ešte jednu otázku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Hmm," zamyslel se pokémon. "Není to spíše samozřejmost? Dělat věci se ctí," odpověděl s lehkým pokrčením rameny. Když jsi však zmínil cestu, rozzářil se. "Těším! Vlastně jsme ji už začali, ne? I když jsme velmi na začátku," zazubil se pokémon.

      Vymazat
  3. Na chvíľu sa nad tým zamyslím. Chespin má v podstate pravdu. "Páči sa mi, ako k tomu pristupuješ," pochválim Pokémona. "Keby každý bral česť ako samozrejmosť, svet by bol lepším miestom." Teraz však nie je chvíľka na filozofické úvahy - máme na práci niečo dôležitejšie. "A ako by si rád oficiálne zahájil našu spoločnú cestu? Tréningom? Alebo nejakou zábavou?" ponúknem Chespinovi pár možností a uškrniem sa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chespin se potěšeně zazubil. "Myslím, že by každý měl. A taky pomáhat slabším," pokýval souhlasně hlavou. Díval se na tebe, jako kdyby vyčkával. Když jsi navrhl aktivity, zamyslel se, avšak s odpovědí neváhal. "Rád bych tě poznal při něčem odpočinkovém, pokud je to možné," řekl.

      Vymazat
  4. "Odpočinkovom? Mohli by sme využiť posledné pekné dni a navštíviť park. Alebo by si radšej šiel niekam do kaviarne a posedel si pri teplom nápoji?" navrhnem Pokémonovi. "Výber je na tebe, ale... Vlastne ma to tak trochu láka von, medzi tie hromady farebného lístia," dodám. Na chvíľu sa zamyslím. "A ešte predtým než vyrazíme, ako by sa ti páčilo dostať meno?"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Souhlasím! Park zní jako dobré místo!" souhlasil pokémon. "Je hezky, takže bychom měli využít té možnosti, než bude sněžit," usmál se Chespin. Často při své mluvi máchal rukama na všechny strany. Při zmínce o jméně založil ruce klidně podél těla. "Chtěl bys? Teď jsem Chespin. Nelíbí se mi, že mám stejné jméno jako všichni Chespini, ale nemusíš mi jméno dávat, pokud nechceš," řekl travní pokémon se skromným úsměvem.

      Vymazat
  5. "Takže tam vyrazíme, hneď ako ťa pomenujem," uzavriem debatu o výbere miesta, kam pôjdeme a venoval som Chespinovi úsmev. "Hm... Rád by som ti nejaké dal. Ale neviem, aké by sa k tebe hodilo." Zamyslím sa. "Spomínal si, že ti záleží na cti. Tak trochu ako rytierom, i tí si veľmi zakladali na cti a pomoci slabším. Boli to hrdinovia dávnych dôb. Chcel by si sa volať ako jeden z nich?" Čakám na Chespinovu odpoveď, stále s malým úsmevom na tvári.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chespin přikývl a trpělivě, ačkoliv s očekáváním v očích, vyčkal na tvé pojmenování. "Rytířem?" zamrkal Chespin. "To je... neuvěřitelná pocta, děkuji," zazubil se. Zamyslel se a pak zdráhavě odpověděl. "Netuším, zda jsem těch jmen hoden. Nechtěl bych poskvrnit jejich dobrá jména," přiznal popravdě.

      Vymazat
  6. Pokrútim hlavou. "Niečo mi hovorí, že ich určite nepoškvrníš. Som si istý, že si zaslúžiš presne také meno," vyjadrím Chespinovi svoju podporu. Potom sa pokúsim spomenúť si na mená slávnych rytierov. "Jeden rytier sa volal Roland. Ďalšie rytierske mená sú napríklad Gavin, alebo Tristane. Vybrať si môžeš sám," pokyniem Chespinovi a dám mu čas, aby sa rozhodol. Predsa len, výber mena nie je niečo, čo by sa malo brať na ľahkú váhu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chespin se rozzářil jako sluníčko a pak se postavil do odhodlaného postoje, ruku pokládajíc na hruď. "Ujistím se, že je neposkvrním, příteli!" zvolal.
      Když jsi mu dal jméno na vybrání, zamyslel se. "Líbí se mi Tristane, ale... nikdy jsem o něm neslyšel," zasmál se. "Bylo by přítěží, kdybych tě požádal, abys mi o každém něco řekl?" usmál se přátelsky. Měl ovšem již jasno, i bez toho, aniž bys o příbězích každého z hrdinů něco říkal.

      Vymazat
  7. Chespin očividne prestal pochybovať. Rozosmejem sa, keď uvidím, ako ho poteší, že bude nosiť meno rytiera. "Tristane? Je to pekné meno, a hodí sa k tebe." Potom ma Pokémon požiada, aby som mu o každom z troch hrdinov niečo povedal.
    "No, Tristane bol poslaný kráľom do cudzej krajiny, aby mu priviedol princeznú, ktorú si kráľ chcel vziať. Ale Tristane a princezná sa jeden do druhého zamilovali. Museli svoju lásku držať v tajnosti - a keďže Tristane bol schopný a silný rytier, nebolo to nič ťažké. Gavin bol jeden z najgalantnejších a najušľachtilejších rytierov. Nerád bojoval a každému svojmu protivníkovi vždy prejavil súcit a zľutovanie." Trochu sa odmlčím. "Naproti tomu, Roland bol slávny vojenský veliteľ a hrdina mnohých bitiek. Bránil svoju vlasť proti každému nepriateľovi, jeho ľud ho miloval a všetci, ktorí im chceli ublížiť, pri pohľade na Rolanda a jeho meč utiekli tak ďaleko, ako len mohli," zakončím svoje rozprávanie a dúfam, že si ho Chespin užil tak, ako ja.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nově pojmenovaný a plný odvahy a odhodlání, přikývl na tvá slova. Příběh hrdiny si vyslechl a pak ke konci chápavě přikývl. "Láska je jen dočasný cit, který je rozhodně nad ctí a povinností," přikývl pokémon. "Myslím, že se mi nejvíce líbí Tristane. Děkuji. Své nové jméno přijímám," řekl pevně a dokonce se i lehce poklonil. "Hádám, že nyní můžeme oficiálně začít naše dobrodružství?" zeptal se s úsměvem.

      Vymazat
  8. Pokémonovi sa príbehy zjavne páčili. Poteší ma to a pripomeniem si, že pri nejakej ďalšej príležitosti mu ich musím porozprávať ešte viac. "Teší ma, rytier Tristane," žmurknem na Chespina, teda už Tristana. "Áno, myslím, že teraz už nám k začatiu spoločnej púte nechába nič. Pripravený, rytier?" usmejem sa na Pokémona. "Park je tamtým smerom." Pokývnem a potom, spolu s Tristanom, vyrazím k parku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chespin se usmál. "Těší mě, sire Hisao," usmál se, velmi pyšný na sebe samotného. Jakmile jsi dal znamení a přikývl. Následoval tě velmi důvěrně a bez váhání.

      Vymazat