středa 1. ledna 2020

Příprava na NOVÝ ROK

Image result for pokemon new year"

NOVÝ ROK S LEAGUE OF POKEMON

Znovu se zde setkáváme po roce, který uplynul z mého hlediska velmi, velmi rychle. Jsem ráda, že tu s League of Pokémon světem stále jste a že se aktivně podílíte na tvoření tohoto světa.
Tento článek bude pro nadcházející hru velmi důležitý, proto bych ráda, abyste článku věnovali pozornost a dočetli ho do konce. Přijde mi to jako fair-play, po roce čtení Vašich výtvorů ;))

Jak jste si mohli všimnout, hra se každý den mění, ať už tím, že do ní píšete a napomáháte tvoření příběhu samotného konceptu a vesmíru, nebo tím, že se neustále přetváří a dotváří nové věci. Obecně věřím tomu, že dokonalou hru není možné vytvořit za měsíc či pouze za rok, důležitá je tedy zpětná vazba od vás, od hráčů, ačkoliv není možné vyhovět naprosto všemu.

Mezi největší změny v roce 2019 na LoP bez diskuzí patří přestěhování hry na novou platformu, Blogger. Doufám, že jste se s ní již více sehráli a že jste si na vše nové zvykli.
League of Pokémon bude na Bloggeru pokračovat i nadále. Později vám dám prostor, abyste se obecně vyjádřili ke změnám a případně navrhli něco nového. Předtím bych však ráda oznámila něco ze své strany, nadcházející změny, které tento svět čekají. Většina ze změn se budou týkat herních lokací, tudíž nemějte obavy - ohledně vaší hry se toho příliš nezmění.
Je však důležité, abyste četli každý bod pečlivě

HERNÍ LOKACE & OBECNÉ ZMĚNY

Jednou ze změn bude spojování lokací. Na LoP se jich nachází spoustu, proto je nemožné, aby se aktivně hrálo na všech. S novým regionem budeme přidávat další a je potřeba pro ně udělat prostor. Nic se nebude však mazat, pouze spojíme dvě existující lokace, aniž bychom na nich cokoliv měnili.
  • Pošta a Výměnné středisko již nadále nebudou samostatnými lokacemi. Budou součástí Pokémoního střediska.
  • Adopční dům bude servisem Útulku.
  • Pářecí středisko bude součástí Daycare centra.
V menu jste si také mohli všimnout nových lokací, které přijdou s nadcházejícím regionem Galar, který přidáme na začátku roku 2020. Rychle vás tedy seznámíme s novým herním prostorem.
  • Avillion - Kouzelný les, který skrývá nejedno tajemství. Mimo nádhernou přírodu, která je ideální pro výletové příležitosti, se zde nachází i skála, ve které se údajně dle mýtů nachází bájný meč legendárních pokémonů.
  • Gigantovo zrcadlo - Proč se jezeru, nad kterým se věčně snáší mlha, říká Gigantovo zrcadlo? Mimo to, že je voda tak čirá, že je vidět na úplné dno, se do něj dívají skuteční Giganti - obrovští pokémoni, kteří povstali, aby zničili svět (či tak něco, jak popisuje deník Andromedy).
  • Mimo tyto dvě lokace bude přidáno i regionové chytání s lokacemi pro Galar pokémony.

NARATIVNÍ ZMĚNY

Příběh se naší hry týkal od samotného začátku doposud, ať už té vaší či té společné, o které budu nyní mluvit. Team Plasma, akt první a jediný, stále pokračuje. Rádi bychom vás však informovali více o momentálním dění. Zatímco dříve jste dostávali nové informace o posunu v příběhu s každou novou akcí, která byla s příběhem spojená, v novém roce bude možné příběh sledovat z pohledu diváka, aniž by to ovlivnilo vaší dosavadní hru.

V novém roce také spustíme League of Pokémon Universe, kde bude možné číst příběhy NPC postav, vedlejší dění, back-stories a další. Vše nacházející se na tomto novém webu bude stoprocentně canon, tudíž se příběhy budou týkat přímo tohoto světa.

DROBNÉ ZMĚNY


  •  Dubious Disc smazán z listu předmětů získatelných na Mt. Ember.
  • Nyní lze získat body do měsíčního scóre i za tréninky v jiných lokacích.
  • Do Sub-bay bude přidána natrvalo  Big MalasadaAlolan Malasada a několik dalších receptů.
  • Smazáno zdraví a odpočinek u vajíček.
  • Bude zavedena čistka členů, která se bude odehrávat jednou po sezóně (3 měsíce, 1 roční období).

PROSTOR PRO VÁS

Nyní je načase, abyste se vy vyjádřili ke změnám v tomto roce, v tom nadcházejícím. Budu ráda za každou zpětnou vazbu - věřím, že abychom se zde cítili pohodlně, je velmi důležitá vzájemná komunikace. Pokud byste při psaní cítili, že by váš komentář ohrozil vaši image, je možné zvolit Anonymní komentář. Byla bych však ráda, kdyby se tato možnost nevyužívala k pomluvám či neobjektivním názorům. Děkuji.
Následující body berte jako obecnou inspiraci, o čem psát - samozřejmě je možné něco dopsat i vlastního.

1. JAK VIDÍTE LEAGUE OF POKÉMON?
Jak hra působí? Co vám na ni vadí? Co se vám tady líbí? Zkuste se na hru podívat z obecného hlediska, nikoliv na posledních pár měsíců, avšak celkově na delší působení. Pro veterány, je znát pokrok? Jak byste porovnali momentální hru s tím, co byla v minulosti?

2. KLADY A ZÁPORY HRY.
Co se vám na hře líbí? Co se vám na hře nelíbí? Je nějaký detail, který byste vyloženě nedávali do hry, protože ohrožuje obecný pohled na hru? Naopak, proč myslíte, že zde spokojeně hrajete? Kdybyste byl nový hráč/hráčka, co vás na hře přitahuje a co dělá hru tak neodolatelnou, že se musíte přihlásit?

3. CO BYSTE VY OSOBNĚ NAVRHLI?
Vaše návrhy, jak hru vylepšit, případně změny. Je-li možné, vše odůvodněte, včetně důvodu, proč danou skutečnost chcete měnit či co vás navedlo k tomu navrhnout danou změnu?

4. CO SE VÁM TU LÍBÍ x CO TU NESNÁŠÍTE.
Nyní je prostor pro vaše subjektivní názory. Je zde něco, co vám vadí na komunitě? Na hráčích? Na adminech? Můžete se zde vypsat o svých osobních pocitech, které cítíte při hraní.

5. DALŠÍ HODNOCENÍ, KTERÁ VÁS NAPADAJÍ.
Aneb všechno další, co vás napadá. A prosím, ať to není volná hra... prosím, všechno, jen ne volnou hru... u svatého Arceuse a jeho kultu, všechno, snesu absolutně všechno, jen ne volnou hru.

4 komentáře:

  1. EEEHM, anonymné, ako keby ma už len ten jazyk neprezrádzal xD

    rozmýšľala som ale, a prišla som k záveru, že som úplne deprimovaná tým, že je Calas workoholik! A záver záveru je, že sa plánuje únos policajtov, nemenovanou osobou, výška takmer 2 metre, oHnIvÝ temperament a mierne tigríkový výzor... a pomoc je vždy vítaná, radi zoberieme okrem sekretárky aj iných členov zboru (ehmInoehm)
    Ale seriózny návrh by sa týkal skôr liahnutia vajíčok a pokéballov... pretože, buďme úprimní, Rory je obrí fanúšik Premierballov... a keď chcem pokémona z vajíčka (alebo si chcem zobrať pokémona z adopčného domu, alebo ako odmenu za tímové/v rôznych akciách...) tak mám vždy dilemu. Not sure ako presne ten mechanizmus funguje, to s tým že inkubátor za "premení" na pokéball, ale môj návrh je teda ten, či by sa nedalo vybrať si pokéball, do ktorého pokémona chceme? Z ponuky pokéballov, ktoré máme, samozrejme, lebo... no, začína mi byť ľúto tých nevyužitých, ktoré by som pritom tak využila
    (a návrh na obriu donutériu je snáď jasný xD ... A ZOZNAMKA! Určite treba zoznamku!)

    K celkovému hodnoteniu, no. Pamätám si, že zo začiatku ma celkom deprimovali pravidlá, ktoré obmedzujú počet tréningov, chytaní, etc., ale s odstupom času mi došlo, že viac sa ani stíhať nedá, ak by som to nechcela flákať (alebo ak nie sme Ino, Lynn, River & spol. a neovládame techniku písania gigantických tréningov za noc...). Teraz sa už celkom ťažko rozlišuje, s čím LoP už začínalo a čo bolo postupne pridané, ale povedala by som, že v každom prípade to šľape krásne - aj keď sa mi v poslednom čase rozhodol život ničiť Lilith-bonding, čo sa pokúšam napraviť, čestné roryovské x.x

    Ale myslím, že nebudem sama, kto by chcel hlavne veľmi pekne poďakovať, že to tu s nami ešte držíš, Enwy. LoP je v určitom smere takým skutočným Dreamworldom (až niekedy silno zvažujem, že idem zohnať mačku, ktorú prefarbím a pichnem jej MMA gény...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti mnohokrát za tvou zpětnou vazbu. Moc si vážím, že sis našla čas toto sepsat. Ujistím se, že dám Calasovi větší volno, aby měl čas na své... ehm, vlastní potřeby. :D

      Tvůj návrh ráda zpracuji a zaměřím se na něj v blízké době. Je to velmi dobrý nápad, především pokud se zde pokébally dají získat velmi snadno.

      Doufám, že LoP ti přinese radost i nadále. Za svou neaktivitu se neomlouvej a nic slibovat nemusíš - Lilith tu na tebe vždycky počká.

      Děkuji,
      Enwy.

      Vymazat
  2. Nějak jsem zapomněl, že jsem se chtěl vyjádřit =D

    1. JAK VIDÍTE LEAGUE OF POKÉMON?
    Rozhodně nejpropracovanější hra na toto téma, které jsem kdy viděl. V LoP se ve fantazii meze nekladou a líbí se mi, že nenásleduje přesně to, co je ve hře či v anime (viz. Iruka), ale naopak je hra i časově někam zařazena a existují tu reference na skutečný pokémony.
    Je mi líto, že tu nehraje zas tolik hráčů, ale kvalita nad kvantitu.
    Mám takový pocit, že League of Pokemon je ojedinělá tím, že mimo typické znaky klasické pokémon hry sem byly dány i prvky z role-play her obecně, přestože tady není volná hra. Jedním z příkladů je třeba příběh probíhající v pozadí a takové akce jako dřív policejní zásahy.

    2. KLADY A ZÁPORY HRY.
    Rozhodně se mi tu líbí lokace, jelikož mimo klasické tréninkové pole a nějaký drobnosti, který má v podstatě každá hra, tu je nespočet dalších lokací, jedna jiná jako druhá a člověk se tu nenudí. Hádám, že to je také důvod, proč A-team děsně respektuju, protože i přes takhle široko rozšířenou herní plochu dokážou vše koordinovat.
    Záporem je fakt, že hra funguje už tak dlouho, že není možné pro nové hráče dohnat levelový rozdíl starších hráčů. Ne všichni ale jedou na level, proto bych to neviděl jako něco, co by kazilo hru.
    A taky za to nemůžete.

    3. CO BYSTE VY OSOBNĚ NAVRHLI?
    Dva adminy. Mám dojem, že kvůli adminování si neužiješ své cenné dětství, Enwy =DD

    4. CO SE VÁM TU LÍBÍ x CO TU NESNÁŠÍTE.
    Líbí se mi tu věcí víc a hlavní jsem už zmínil.
    Nemám rád, když někteří lidé vidí herní postavy tady jako objekty, předměty. Osobně si myslím, že kdyby viděli třeba své pokémony jako skutečné tvory, nejen jako obrázek a text na obrazovce, hned by byla hra živější.
    Už jen kvůli tomu, že tu z adminovské strany je neskutečně dobrý role-play.

    5. DALŠÍ HODNOCENÍ, KTERÁ VÁS NAPADAJÍ.
    Design 10/10, líbíl se mi i na starém blogu. Nejsem ale nijak umělecky nadaný jedinec, tudíž chci jen říct, že lahodí oku, nemluvím nijak o proporcích či konceptu =D
    Příběh velmi super. Básničky, co je uvedou, jsou tak tajemně vypadající, že po některých akcích nemůžu spát. Ať už jen to záměr či ne, klobouk dolů.
    A taky pochválím komunitu =D Hráči jsou tu týmoví, společenští a nikdo tu není vyloženě hrubý.

    Doufám, že oceníš, že jsem se tak otevřeně vyjádřil =D Taky bych rád řekl, že je to čistě z mého úhlu pohledu - pokud jsem tedy svým názorem někoho urazil, pravděpodobně jsem to nemyslel přímo na vás, ale spíš obecně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti za vyjádření, vůbec nevadí, že tak daleko od data publikování stránky. Vážím si tvého názoru. Zároveň bych chtěla poděkovat za kladné hodnocení hry - pokusím se ji udržet naživu a ještě ji naopak vylepšit :D

      Návrh o dvou adminech by přišel v úvahu, byla by-li hra tak aktivní jako dříve. Nyní, s dvěma posty za týden, si vystačím sama se svou maličkostí. Děkuji však za co, že se staráš o mé dětství - je prozatím v pořádku ;3

      Akcí pomalu ubývá, zaměřím se na ně však v budoucnu ;))

      S přáním hezké hry,
      Enwy.

      Vymazat